Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΑΕΔ: Ξεκινάει το πρόγραμμα των 12.700 θέσεων, δείτε πως θα δηλώσετε συμμετοχή!


Την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ.

Στο πρόγραμμα το οποίο συνεργάστηκαν τα υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας προβλέπονται 12.700 ωφελούμενοι φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα αφορά, επιχειρήσεις που προχώρησαν σε καθαρή αύξηση της απασχόλησης μέσα στο 2015 αλλά και για νέους ανθρώπους που άνοιξαν επιχείρηση τα δύο τελευταία χρόνια.

Με την αγορά να δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο, το νέο σύνθετο πρόγραμμα στήριξης της εργασίας, έρχεται να επιβραβεύσει όλους όσους πήγαν κόντρα στο ρεύμα της οικονομικής συρρίκνωσης και ρίσκαραν επενδύοντας στην ελληνική αγορά. αυτούς που άνοιξαν νέες επιχειρήσεις και αυτούς που δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας.

Στόχος να στηριχθεί περαιτέρω αυτή η επενδυτική ροή και να εξασφαλιστεί ότι οι νέες θέσεις εργασίας θα διατηρηθούν και στο μέλλον.Οι λεπτομέρειες του νέου προγράμματος,  θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ την Δευτέρα.Οι περιφέρειες που θα επωφεληθούν είναι  η Ανατολική Μακεδονία,  η Θράκη, η Ήπειρος, των Ιονίων Νήσων, της Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Συγκεκριμένα για το κομμάτι του προγράμματος που αφορά την ίδρυση νέας επιχείρησης την τελευταία διετία ή προχώρησαν στην πρόσληψη  προσωπικού μέσα στο 2015 στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νότιου Αιγαίου, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 1η Δεκεμβρίου μέχρι 8 Δεκεμβρίου 2016.

Το πρόγραμμα έχει αναδρομική ισχύ στην επιχορήγηση της  πρόσληψης νέων εργαζομένων από επιχειρήσεις από την αρχή του 2015 μέχρι και εφέτος τον Αύγουστο και όχι σε νέες προσλήψεις και δεν αφορά επιχειρήσεις για θέσεις εποχικής απασχόλησης.

Αλ. Χαρίτσης: Το πρόγραμμα ανοίγει την αυλαία του νέου ΕΣΠΑΗ πιο εύκολη ένταξη στο πρόγραμμα, για του δικαιούχους,  με ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας είναι μέσα στους στόχους του υπουργείου Οικονομίας, χωρίς όμως να γίνονται θυσίες στον έλεγχο των φακέλων.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης  δήλωσε πως, με το πρόγραμμα αυτό «ανοίγει η αυλαία» του ΕΣΠΑ με στόχο να ενισχυθούν οι νέοι άνθρωποι που άνοιξαν επιχείρηση τα δύο τελευταία χρόνια και οι επιχειρήσεις που κατά το δύσκολο 2015 προχώρησαν σε καθαρή αύξηση της απασχόλησης.

Νέα στοιχεία και καινοτομίες φέρνει για πρώτη η συγκεκριμένη δράση Αυτά είναι  η επιβράβευση των επιχειρήσεων που ενίσχυσαν την απασχόληση με μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ διασφαλίζονται χιλιάδες θέσεις εργασίας και εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Μ. Καραμεσίνη (πρόεδρος ΟΑΕΔ): Η δράση έχει στόχο την στήριξη της αγοράς εργασίας...

Η δράση αφορά όσους ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ έξι μήνες πριν την πρόσληψη ή την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και η επιχορήγηση είναι για 11 μήνες, ξεκαθάρισε η πρόεδρος του ΟΑΕΔ, Μ. Καραμεσίνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)