Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι δρόμοι των περιφερειών της Ευρώπης συναντώνται στις Βρυξέλλες!


Αυτές τις ημέρες χιλιάδες ευρωπαίων μελών της ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κατακλύσει τις Βρυξέλλες για να πάρουν μέρος ή να παρακολουθήσουν τις εργασίες και τις εκδηλώσεις των open days που πραγματοποιούνται από τη Ευρωπαϊκή Ένωση στην βελγική Πρωτεύουσα.
Είναι η 13η φορά που γίνεται προσπάθεια να δοθεί αναδεχθεί ο ρόλος των 117 Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για μια Ευρώπη των ανοιχτών Περιφερειών και των πόλεων είναι το σλόγκαν που κυριαρχεί και βλέπει ο επισκέπτης των Βρυξελλών σε πανώ ,επιγραφές και αφίσες.
Οι εργασίες των OPEN DAYS - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων στο εντυπωσιακό από πλευράς διαστάσεων και χωρητικότητας κτήριο Charlemagne. Ομως στη πραγματικότητα υπάρχουν σε πλήρη εξέλιξη περισσότερες από 140 συναντήσεις εδώ στις Βρυξέλλες που στεγάζονται σε 30 διαφορετικούς χώρους. Μετέχουν περίπου 6.000 πολίτες και 600 ομιλητές μέχρι την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.
Κεντρικά πολίτικα πρόσωπα η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Κορίνα Κρέτου , ο πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης, Μάρκου Μαρκούλα καθώς και Ευρωπαίος Επίτροπος για την καινοτομία και την έρευνα, Κάρλος Moedas.
lamiafm1.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)