Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΒΟΜΒΑ! ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αν ισχύσουν τα φορολογικά μέτρα, έτσι όπως ανακοινώθηκαν και ψηφιστούν μέσα στον Οκτώβριο, το 1/3 του αγροτικού κόσμου του χρόνου δε θα μπορέσει να καλλιεργήσει. Θα βγει εκτός επαγγέλματος, αφού κατά βάση, οι αγροτικές επιχειρήσεις είναι «οικογενειακές». Μικροί και μεσαίοι αγρότες είναι γύρω στις 600.000 στην Ελλάδα.


 Αν λοιπόν, οι δηλώσεις καλλιέργειας είναι 700.000, από αυτές 25.000 είνα οι αποκαλούμενοι «μεγάλοι αγρότες», 100.000 είναι οι «μεσαίοι» και όλοι οι υπόλοιποι είναι οι «μικρομεσαίοι». Αγροτικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ξεκινούν από 30 με 50 στρέμματα και φτάνουν τα 100 με 150.
Φανταστείτε λοιπόν ένα «δυσβάσταχτο» φορολογικό σύστημα που σε συνδιασμό του τριπλασιασμού -όπως ακούγεται- των ασφαλίστρων, δε μπορεί παρά να οδηγήσει σε «λουκέτο» τους αγροτικών επιχειρήσεων.
Σήμερα ένας αγρότης καταβάλλει 600 με 650 ευρώ το εξάμηνο στον ΟΓΑ, δηλαδή το χρόνο 1200 με 1300 ευρώ. Αφού μιλάμε μιλάμε για οικογενειακές επιχειρήσεις, άντρας και γυναίκα ασφαλίζεται στον ΟΓΑ.
Με τον τριπλασιασμό των εισφορών –αν ψηφιστούν όπως τα προανήγγειλαν- τα ετήσια ασφάλιστα για ένα ζευγάρι θα εκτιναχθούν στα 7.500€. Αν λοιπόν, τα καθαρά έσοδα ενός αγρότη των 100 στρεμμάτων κυμαίνονται στις 6.000 με 7.000€ το χρόνο και αυτά τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν σε ασφαλιστικές εισφορές, πως θα μπορέσει να καλλιεργήσει;
Πώς θα μπορέσει να επιβιώσει ο αγρότης και  κτηνοτρόφος. Με μαθηματική ακρίβεια τα 2/3 των αγροτών θα είναι ανασφάλιστοι.


πηγη/imathia-com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)