Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σχεδίαση και κατασκευή συστημάτων αγωνιστικών αυτοκινήτων στο ΤΕΙ Στερεάς


article 2465918 18d2e0d000000578 308 634x418Μπορεί η Ελλάδα να μη διαθέτει αυτοκινητοβιομηχανία, όμως το αυτοκίνητο και οι λειτουργίες του δίνουν έμπνευση στην πανεπιστημιακή κοινότητα, όπως φαίνεται από το μεταπτυχιακό του ΤΕΙ Στερεάς.
Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με αντικείμενο «Σχεδίαση και Κατασκευή Συστημάτων Αγωνιστικών Οχημάτων».
Τα μαθήματα του μεταπτυχιακού εστιάζουν κατά κύριο λόγο σε τρεις βασικούς άξονες: δομικό σχεδιασμό κατασκευών, κινητήρες και υβριδική τεχνολογία.
Το μεταπτυχιακό εκτός από την εξειδίκευση που παρέχει για τα συστήματα που αποτελούν ή υποστηρίζουν τους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στοχεύει παράλληλα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και γνώσεων πάνω σε ευρύτερα αντικείμενα τεχνολογικού ενδιαφέροντος Μηχανολόγου Μηχανικού, όπως της τεχνολογίας υλικών, της σχεδίασης σε παραμετρικά προγράμματα, του σχεδιασμού μηχανών εσωτερικής καύσης, της κατασκευής με σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και συναρμολόγησης, της δυναμικής ανάλυσης και της αεροδυναμικής σχεδίασης.
Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ Αρ. Φ. 1213, Τεύχος Β’, 23/06/2015, σελ. 13663-13666), και οδηγεί στην λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης(Μ.Δ.Ε.) – Master of Science (MSc) in Design and Manufacturing of Sports Vehicle Systems.
Η διάρκεια των σπουδών για πλήρη φοίτηση είναι τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα ή έξι για μερική.
Αναλυτική περιγραφή και λεπτομέρειες που αφορούν το πρόγραμμα, δίνονται στην σελίδα msc.mech.teiste.gr. Ερωτήσεις και διευκρινήσεις δίνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση msc_mec@teiste.gr. Εκεί γίνονται ηλεκτρονικά και οι αιτήσεις συμμετοχής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)