Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πότε θα αρθούν τα capital controls

Πότε θα αρθούν τα capital controls; Τι αποκαλύπτει αξιωματούχος της ΤτΕ Στην αποκάλυψη για το πότε θα αρθούν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι προχώρησε σήμερα αξιωματούχος της Τράπεζας της Ελλάδας μιλώντας στο Bloomberg.




Όπως ανέφερε, εάν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρωθεί εντός του 2015, τότε θα αρθεί και το μέτρο των capital controls ενώ παράλληλα δήλωσε οτι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2015 προκειμένου να επιτραπεί στους ιδιώτες μετόχους να συμμετάσχουν.

Ο τραπεζίτης ανέφερε ακόμη πως οι πιστωτές της Ελλάδας συμμερίζονται την άποψη ότι οι καταθέτες θα πρέπει να διασωθούν και ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί εισφορά επί των καταθέσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα Asset Quality Review των τραπεζών έχουν ήδη ξεκινήσει και τα stress tests θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

«Αν δεν συμμετέχουν ιδιώτες μέτοχοι, η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Νοεμβρίου», είπε η πηγή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)