Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Κούρεμα» 20% στις εφημερίες


alt
Με περίπου 5.000 ευρώ χρηματοδοτεί το δημόσιο σύστημα υγείας από την αρχή του χρόνου καθένας από τους χιλιάδες γιατρούς των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων που υποχρεώνονται σε εφημερίες οι οποίες όμως δεν πληρώνονται από την αρχή του χρόνου.
Παράλληλα, οι ίδιοι γιατροί που υπηρετούν κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές από αστικά κέντρα και υποχρεώνονται σε προσωπικές δαπάνες για να μεταβούν στα ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας για την υλοποίηση εφημεριών, αναγκάζονται να πραγματοποιούν και επιπλέον εφημερίες από τις κανονικές, λόγω της υποστελέχωσης, εφημερίες τις οποίες επίσης δεν πληρώνονται από την αρχή του 2015.
«Αυτό που συμβαίνει είναι ανήθικο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην συστρατευτούμε όλοι για να στηρίξουμε τις προσπάθειες των συναδέλφων που τους εκμεταλλεύεται το δημόσιο σύστημα, επιζητάει και αποδέχεται τις υπηρεσίες τους αλλά δεν τους πληρώνει. Είναι η ασθενέστερη εργασιακή ομάδα και καθώς το Υπουργείο δεν ενοχλείτε από τις αντιδράσεις τους. Ομως αποφασίσαμε να σχηματίσουμε ένα μεγάλο μέτωπο όλοι οι γιατροί και να ξεσηκωθούμε για να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία από τη συνεχιζόμενη απαξίωση μέσω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης», αναφέρει ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας κ. Νικ. Χαυτούρας.
Επισημαίνει πως η Ενωση θα βρεθεί στο πλευρό των γιατρών των Κ.Υ. και των Π.Ι. που θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας όχι μόνο ισότιμη μεταχείριση από το Υπουργείο Υγείας με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους των Νοσοκομείων αλλά και εφαρμογή της νομοθεσίας για την εξόφληση των εφημεριών.
«Κούρεμα» εφημεριών
Αντιδράσεις προκαλεί όμως μεταξύ των γιατρών και η προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να μειώσει την αποζημίωση για τις εφημερίες, καθώς κατά τη χθεσινή εξόφληση των εφημεριών β' τριμήνου 2015, παρακρατήθηκε παράτυπα το 20% από την προβλεπόμενη αποζημίωση.
«Στην εξόφληση των εφημεριών του πρώτο τριμήνου του 2015, μας παρακρατήθηκε το 10% των ποσών που έπρεπε να μας καταβληθούν. Σήμερα που πληρωθήκαμε το δεύτερο τρίμηνο τακτικών εφημεριών, παρατηρούμε το «κούρεμα» να έχει φτάσει στο 20%. Πρόκειται για αυθαίρετη ενέργεια που υποκρύπτει προσπάθεια να παγιωθεί μείωση της αποζημίωσης των εφημεριών. Δεν περιμέναμε από το Υπουργείο να χρησιμοποιεί τέτοιες πρακτικές. Δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα βλέποντας τέτοιες παρατυπίες. Στη Γενική Συνέλευση της επόμενης βδομάδας θα εξετάσουμε πως θα αντιδράσουμε», καταλήγει ο κ. Χαυτούρας.
Στο μεταξύ με 60 εκατ. ευρώ επιχορηγούνται τα δημόσια νοσοκομεία ώστε να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις τους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Τα αναφερόμενα στην κατάσταση νοσοκομεία πληρούν τις προϋποθέσεις επιχορήγησής τους και σύμφωνα με την κατάσταση του Υπουργείου, στο Νοσοκομείο Βόλου αντιστοιχούν 538.000 ευρώ.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ(ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)