Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Πολιτεία Χτυπά τον Μικρό Παραγωγό!

τον/την Άρης Παπαχρήστου Όλοι πια γνωρίζουμε ότι η Ελληνική γεωργία υποφέρει από τον μικρό κλήρο. Ένας από τους τρόπους αντιμετωπίσεως του προβλήματος είναι οι αγρότες και οι παραγωγοί να μοιράζονται μηχανήματα και εξοπλισμό, πχ αυτός που έχει τρακτέρ να έρχεται να φρεζάρει το δικό σου χωράφι, σε σένα που δεν έχεις τρακτέρ.
Ε, αυτό το πράγμα δεν το θέλει η Ελληνική πολιτεία! Το τιμωρεί! Έτσι, αν κάποιος σε πληρώσει για το φρεζάρισμα που του έκανες, αν φυσικά δηλώσεις τα χρήματα, η πολιτεία σε τιμωρεί και εκεί αυξάνει τον φόρο σε 26 και 33%, αντί 13%. ( διαταγή Δ12 Α 1109216 ΕΞ 24.7.2014)
Ουσιαστικώς, τι κάνει η Πολιτεία; Επιβαρύνει τους μικρούς και συνεπείς αγρότες, προς όφελος των μεγάλων, αλλά και των φοροφυγάδων.

Στην ίδια διαταγή (!) της Γ.Γραμματέως Εσόδων, κας Αικ. Σαββαΐδου, υπάρχει και άλλος ένας τρόπος με τον οποίο η Πολιτεία καταπιέζει τους μικρούς αγρότες και παραγωγούς σε όφελος των μεγάλων και της βιομηχανίας:
Αν πουλάς την παραγωγή σου, τότε φορολογείσαι με 13%. Αν όμως, την έχεις επεξεργασθεί καθ” οιονδήποτε τρόπο, τότε τα έσοδα φορολογούνται με 26 και 33%!
Δηλαδή, αν καθαρίζεις τα έξω φύλλα των μαρουλιών και πουλάς τις καρδιές, τότε αυτό θεωρείται μη αγροτικό εισόδημα.
Αν το γάλα σου το κάνεις τυρί ή γιαούρτι, πάλι η φορολογία σου τουλάχιστον διπλασιάζεται!
Η Πολιτεία και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι συνειδητώς χτυπούν την παραγωγή σε αυτήν την χώρα! Και, ασφαλώς, οδηγούν όλους να προσπαθούν να φοροδιαφεύγουν…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)