Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λήγουν αύριο οι προθεσμίες για πληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο


Εως και αύριο, τρεις εργάσιμες ημέρες από τη λήξη της τραπεζικής αργίας, παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο (προς τη φορολογική και την τελωνειακή διοίκηση), οι οποίες θα έληγαν κανονικά ή επρόκειτο να λήξουν από 29 Ιουνίου έως τις 21 Ιουλίου, όπως αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τα όσα διευκρινίζονται στην ανακοίνωση της ΓΓΔΕ, παρατείνονται και έως τις 22 Ιουλίου και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, οι οποίες θα έληγαν έως και σήμερα. Η παράταση ισχύει και για τις περιπτώσεις αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεων, οι οποίες υποβλήθηκαν από 24 Ιουνίου και μετά, με υποχρέωση καταβολής της 1ης δόσης μεταξύ 29 Ιουνίου – 21 Ιουλίου.
Για υποχρεώσεις καταβολής βεβαιωμένων ή και ρυθμισμένων οφειλών μπορούν να πραγματοποιούνται πληρωμές ηλεκτρονικά μέσω web – Ιnternet banking, phone banking, μέσω αυτόματων ταμειολογιστικών μηχανών (ΑΤΜ), με καταβολή μετρητών στις τράπεζες ή και στα ΕΛΤΑ ή εναλλακτικά με χρήση καρτών πληρωμών (πιστωτικές, χρεωστικές, προπληρωμένες κ.λπ.) στις κατά τόπους ΔΟΥ.
Πρόσθετα, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεων στις 18 Ιουλίου, ρυθμίζονται τα εξής θέματα:
α) Για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 η προθεσμία καταβολής της 1ης δόσης ή της εφάπαξ καταβολής είναι η 31η Αυγούστου 2015, για όσες δηλώσεις υποβληθούν εμπρόθεσμα από τις 19 Ιουλίου 2015 και μετά.
β) Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 παρατείνεται εκ νέου ως και την 26η Αυγούστου 2015.
aftodioikisi.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)