Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νόμος του κράτους η πλήρης αποποινικοποίηση οφειλών ατομικών εισφορών σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ

Ανάσα για χιλιάδες ασφαλισμένους σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ που είχαν οφειλές στα ασφαλιστικά τους ταμεία για την υποχρεωτική ασφάλιση και κινδύνευαν η διώκονταν ποινικά για τις ίδιες οφειλές στα ταμεία, δίνει ο νόμος 4331/2015.
jr0704105754
Με το νόμο 4331/2015 που ψηφίστηκε στις 30 Ιουνίου 2015 ολοκληρώνεται η πλήρη αποποινικοποίηση για τους ασφαλισμένους των δύο ταμείων .
Παράλληλα θεσπίζεται ειδική ρύθμιση για όσους χρωστούν από 25 έως 50.000 και είναι σε καθεστώς σύνταξης να ρυθμίσουν τις οφειλές με την σύνταξη .
Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης σχετικά με τα θέματα των ασφαλισμένων αυτών , έκανε την παρακάτω δήλωση .
«Αποδοκιμάζουμε πολιτικά την προσπάθεια στελεχών των μνημονιακών κομμάτων και ορισμένων ΜΜΕ να διαστρεβλώνουν τη πραγματικότητα και να ισχυρίζονται ψευδώς ότι δεν έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ ολόκληρες οι συντάξεις τους.
Διαβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, καθώς και όλων των ασφαλιστικών ταμείων ότι, παρά τις μεγάλες τεχνικές δυσκολίες των τελευταίων ημερών λόγω της τραπεζικής αργίας, έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ολόκληρες οι συντάξεις τους και μάλιστα στις προβλεπόμενες από το νόμο ημερομηνίες.
Τέλος, ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ότι με το νόμο 4331/2015 που ψηφίστηκε στις 30 Ιουνίου 2015:
Απεγκλωβίζονται χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ, που ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθούν έχουν οφειλές άνω των 20.000 ευρώ και των 15.000 ευρώ αντίστοιχα. Το όριο οφειλών, ώστε να μπορούν να συμψηφίσουν τις οφειλές τους με τις συντάξεις τους και για τα δύο ασφαλιστικά ταμεία αυξάνεται σε 25.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, θεσπίζεται ειδική ρύθμιση για όσους χρωστούν από 25 έως 50.000. Ολοκληρώνεται η αποποινικοποίηση των οφειλών των αυτοαπασχολούμενων στα ασφαλιστικά ταμεία».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)