Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ ΓΙΑ ΤΟ 2015-Προϋποθέσεις


ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ ΜΕ ΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ  2015


Παράταση μέχρι τις 10 Ιουλίου 2015 έχει δοθεί για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων τουριστικών επιχειρήσεων, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Κοινωνικού & Ιαματικού Τουρισμού του ΛΑΕ/ΟΓΑ 2015, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο ΟΓΑ θα διανείμει συνολικά 85.000 δελτία, στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015, προκειμένου οι ασφαλισμένοι του να πραγματοποιήσουν 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.
Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας 2015. , θα δοθεί η δυνατότητα σε:  
α) ογδόντα πέντε χιλιάδες άτομα να πραγματοποιήσουν 6 ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις),
β) δεκαπέντε χιλιάδες συνταξιούχους, να πραγματοποιήσουν 6 ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και έως 4 απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.
Στο εκδρομικό πρόγραμμα 49.000 άτομα εκ των οποίων 7 χιλιάδες να πραγματοποιήσουν 3ήμερες εκδρομές, 10 χιλιάδες να πραγματοποιήσουν 2ήμερες εκδρομές, και 32 χιλιάδες μονοήμερες εκδρομές.

Ενενήντα χιλιάδες (90.000) άτομα θα επωφεληθούν του προγράμματος δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων.
Επιπλέον, 220 χιλιάδες άτομα θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων της επιλογής τους, από τα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και 40 χιλιάδες άτομα, άμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ θα παραλάβουν δωρεάν βιβλία με περιεχόμενο συναφές με τις αγροτικές δραστηριότητες τους, τα οποία θα προμηθευτεί και διανείμει στους δικαιούχους ο ΛΑΕ/ΟΓΑ.
Από το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες, θα επωφεληθούν 1.500 άτομα.
Στο πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς, θα ενταχθούν 2.000 άτομα.
Από το πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών, θα επωφεληθούν 40 χιλιάδες άτομα.



Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες μετά από την ανακοίνωση του ΟΓΑ και θα γίνονται στα ΚΕΠ όλης της χώρας

1. Προϋποθέσεις συμμετοχής των δικαιούχων στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, εκδρομών, εισιτηρίων θεάτρου και δωρεάν παροχής βιβλίων, είναι:

• Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α. ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982 (ΦΕΚ 128Α), όπως ισχύει, ή
• Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ, ασφαλιστικά ενήμεροι ή να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και να τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, ή
• Να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.
• Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα. κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα.

2. Προϋποθέσεις συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, με περιεχόμενο συναφές με τις αγροτικές δραστηριότητες τους από τον ΛΑΕ/ΟΓΑ είναι:
• Να είναι άμεσα ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, ασφαλιστικά ενήμεροι ή να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και να τηρούν τους όρους της ρύθμισης καθώς και να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων Αγροτών έτους 2015».
• Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα.
3. Προϋποθέσεις συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού είναι:
• Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α. ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων. – Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
4. Προϋποθέσεις συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες είναι:
• Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, ασφαλιστικά ενήμερες ή να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και να τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα της παροχής.
• Να έχουν, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία να είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή να είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.
Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή του 24ου έτους ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2015.
• Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
• Το ύψος του ποσού του χρηματικού βοηθήματος και βραβείου, καθορίζεται με απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΛΑΕ.
5. Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι:
• Να είναι τουλάχιστον ο ένας γονέας συνταξιούχος του ΟΓΑ ή ασφαλισμένος του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ, ασφαλιστικά ενήμερος ή να έχει υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και να τηρεί τους όρους της ρύθμισης, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα της παροχής.
• Να είναι το/α τέκνο/α για το οποίο/α ζητείται η παροχή κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής, ηλικίας από ενός έτους μέχρι την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση και να παραμένει/ουν σε βρεφονηπιακό ή βρεφικό ή παιδικό σταθμό.
• Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
• Το ύψος του ποσού των τροφείων, η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος και ο τρόπος καταβολής των τροφείων καθορίζεται με απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΛΑΕ.
• Οι ανωτέρω προϋποθέσεις ισχύουν σωρευτικά.
6. Προϋποθέσεις συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών:
• Να είναι οι συμμετέχοντες ηλικίας από 22 μέχρι 45 ετών, άμεσα ασφαλισμένοι στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ, ασφαλιστικά ενήμεροι ή να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και να τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα της παροχής.
• Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα. κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα.
7. Πρόσωπα όλων των ανωτέρω κατηγοριών, έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε ένα μόνο από τα προγράμματα Κοινωνικού ή Ιαματικού Τουρισμού ή τα Εκδρομικά προγράμματα του έτους 2015 και παράλληλα μπορούν να συμμετέχουν μέσα στο ίδιο έτος και στα προγράμματα δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρου, επιμορφωτικών σεμιναρίων νέων αγροτών, χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες καθώς και τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)