Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κώστας Γεωργουσόπουλος: Η προσωπική του βιβλιοθήκη στο Γυμνάσιο Αταλάντης

Κώστας Γεωργουσόπουλος: Η προσωπική του βιβλιοθήκη στο γυμνάσιο Αταλάντης
Ήταν περίπου τέτοιες μέρες πέρσι τον Ιούνιο. Και όπως σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έτσι και στο Γυμνάσιο Αταλάντης επικρατούσε αναβρασμός εν μέσω σχολικών εξετάσεων. Ξαφνικά ένα πρωινό στην αυλή του σχολείου μπαίνει ένα φορτηγό και από εκεί αρχίζουν να ξεφορτώνονται ατέλειωτες σακούλες. Έκπληκτη έμαθα ότι το περιεχόμενό τους ήταν βιβλία. Πάνω από 4.500 τίτλοι βιβλίων. Βιβλία ιστορικά, φιλοσοφικά, ποιητικά, εγκυκλοπαιδικά και λογοτεχνικά ενώ πολλά από αυτά με  μεγάλη ιστορική αξία αφού πρόκειται για σπάνιες εκδόσεις.
 Αποστολέας; Ο φιλόλογος, λογοτέχνης και κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος που αποφάσισε να χαρίσει την προσωπική του βιβλιοθήκη ,  στο Γυμνάσιο Αταλάντης αποδεικνύοντας όχι μόνο την αγάπη του για την περιοχή αλλά και την έγνοια του για την πολιτιστική της  ανάπτυξη.
Από τότε ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για το σχολείο προκειμένου να ανακαινισθεί εξ ολοκλήρου το αμφιθέατρο του σχολείου, να διαμορφωθεί ο κατάλληλος χώρος για τον τόσο μεγάλο αριθμό βιβλίων και κυρίως να γίνει η θεματική τους ταξινόμηση.  Τόσο ο διευθυντής του γυμνασίου Παναγιώτης Λαμπρινίδης όσο και η σχολική κοινότητα  είναι πλέον σε θέση να καμαρώνουν για το στολίδι του σχολείου τους που φιλοδοξούν «να ανοίξει πανιά στο μονοπάτι της γνώσης».
Το «Αναγνωστήριο Κ. Χ. Μύρης» είναι πια  γεγονός και την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 7 μμ ο Δήμος Λοκρών και το Γυμνάσιο Αταλάντης θα τιμήσουν σε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου τον Κώστα Γεωργουσόπουλο για την προσφορά του αυτή. 
Σε μια εποχή που τα σημερινά παιδιά της ψηφιακής τεχνολογίας απομακρύνονται όλο και περισσότερο από το διάβασμα των εξωσχολικών βιβλίων η επαφή με τέτοιο πλούτο βιβλίων μέσα στο χώρο του σχολείου μπορεί να  «ανοίξει πανιά στο μονοπάτι της γνώσης».
Να σημειωθεί ότι με το ψευδώνυμο Κ.Χ. Μύρης έχει εκδώσει ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος των γραμμάτων διηγήματα, συλλογές ποιημάτων και τραγουδιών καθώς και μεταφραστικό έργο.
                                                                                                      ilamia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)