Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο πιο χαμηλά αμειβόμενος στην Ευρώπη ο αλβανός εργαζόμενος


Ο πιο χαμηλά αμειβόμενος στην Ευρώπη ο αλβανός εργαζόμενος

Έρευνα για το κόστος εργασίας για το 2014

Ο πιο χαμηλά αμειβόμενος στην Ευρώπη είναι ο αλβανός εργαζόμενος, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε, για πρώτη φορά, από το Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας (INSTAT). Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο μέσος όρος πληρωμής ενός αλβανού εργαζομένου ανέρχεται σε 2,2 ευρώ ανά ώρα.
 Τα στοιχεία της έρευνας για το κόστος εργασίας για το 2014, παρουσίασε ο διευθυντής του INSTAT, Γκιέργκι Φιλίπι.

Σύμφωνα με τον κ. Φιλίπι, «η χαμηλή αυτή αμοιβή και το κόστος εργασίας θα πρέπει τουλάχιστον να χρησιμεύσει για να προσελκύσει ξένους επενδυτές στη χώρα».

Ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Απασχόλησης, Γκεντς Κοιδέλι, δήλωσε ότι τα χαμηλά προσόντα και η έλλειψη της επαγγελματικής κατάρτισης των εργαζομένων είναι ένας επιπλέον λόγος της χαμηλής τους αμοιβής.
 Από την έρευνα προκύπτει, επίσης, η μεγάλη διαφορά στην αμοιβή μεταξύ ανδρών και γυναικών. Οι άνδρες αμείβονται 10% περισσότερο από τις γυναίκες, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα.

Τα στοιχεία της έρευνας για την αγορά εργασίας το 2014, δείχνουν παράλληλη αύξηση τόσο της απασχόλησης (1,3%) όσο και της ανεργίας (1,5%). Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Φιλίπι, εξηγείται με το γεγονός ότι το εργατικό δυναμικό αντιδρά θετικά στην ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.
 www.newsbeast.g

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)