Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για τα παιδιά που διαγωνίζονται

Αγαπητά μου παιδιά,
 Μια ξεχωριστή –και φυσικά κάπως δύσκολη– περίοδος στη σχολική ζωή σας είναι τώρα μπροστά σας: οι εξετάσεις! Επειδή έχω δώσει πολλές φορές εξετάσεις στη ζωή μου, μπορώ να σας διαβεβαιώσω με κάθε ειλικρίνεια ότι το αποτέλεσμά τους είναι μονάχα ένας σταθμός, ο οποίος είναι σημαντικός αλλά όχι και καθοριστικός.

 Η διαδικασία αυτή θα είναι μια πολύ χρήσιμη εμπειρία για το μέλλον σας, απαιτεί λίγη περισσότερη μελέτη με πρόγραμμα και μέθοδο, ψυχραιμία, προσήλωση στο στόχο σας, ετοιμότητα και καλή προετοιμασία, ψυχική και πνευματική εγρήγορση, ειρήνευση καρδιάς, που μπορεί με τρόπο μοναδικό να σας χαρίσει η προσευχή στον Ιησού Χριστό. Το σημαντικό είναι να κρατήσετε γερά στην καρδιά σας τις αξίες και τα οράματα, τη δίψα για νόημα ζωής, για ένα μέλλον με νόημα με περιεχόμενο, για έναν κόσμο με κατανόηση, ανθρωπιά και αλληλεγγύη.
 Προσεύχομαι για όλους σας παιδιά μου, και ιδιαιτέρως για τα παιδιά που διαγωνίζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις, να έχετε πάντοτε τη δύναμη και το φωτισμό του Θεού, να ολοκληρώσετε με επιτυχία την προσπάθειά σας και να αποδώσουν καρπούς οι κόποι σας. Παρακαλώ και πάλι φέτος τους γονείς σας να σάς στηρίζουν στις επιλογές σας χωρίς πίεση, και τους καλούς εκπαιδευτικούς μας να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ανταπεξέλθουν με συνέπεια στο καθήκον τους. Ο Χριστός μας, ο αληθινός Φίλος και Συνοδοιπόρος στο ταξίδι κάθε νέου ανθρώπου, να σας χαρίζει ευλογία και προκοπή.
Με πατρικές ευχές και αγάπη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)