Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο - Λύκειο Λαμίας


 Το Γενικό  Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας, το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι ισότιμο με όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, θα λειτουργήσει κανονικά και κατά το επόμενο σχολικό έτος 2015-2016 υπό ενιαία Διεύθυνση. Θα λειτουργήσει, επίσης, κανονικά η Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, εξασφαλίζοντας δωρεάν σίτιση και διαμονή στα παιδιά που το επιθυμούν ή το έχουν ανάγκη.
Στο Εκκλησιαστικό Σχολείο διδάσκονται όλα τα  μαθήματα Γενικής  Παιδείας, Ανθρωπιστικών και Θετικών Σπουδών. Το Σχολείο διαθέτει, επίσης, εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής, οργανωμένη δανειστική Βιβλιοθήκη για το κοινό, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, καθώς και Παρεκκλήσι για τη συμμετοχή και την εξάσκηση των μαθητών στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.
Οι μαθητές συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες και προγράμματα, όπως πολιτιστικά, αθλητικά, περιβαλλοντικής αγωγής, αγωγής υγείας κ.ά. και λαμβάνουν μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει θεσπίσει βραβείο 500 ευρώ για τον καλύτερο σε επίδοση και ήθος μαθητή της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου και της Γ΄ Τάξης του Λυκείου!
Τις απογευματινές ώρες, στο χώρο του Σχολείου, λειτουργούν τμήματα δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων σε εθελοντική βάση, αλλά και τμήματα  χορού, αγιογραφίας, θεατρικού εργαστηρίου κ.ά.. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Εκκλησιαστικών Λυκείων έχουν τη δυνατότητα να εισάγονται στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες της χώρας σε ποσοστό 10%.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της εβδομάδας στο Σχολείο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Σινώπης 1 στη Νέα Μαγνησία Λαμίας, καθώς και στα τηλέφωνα και την ιστοσελίδα του Σχολείου.

Με τιμή
Ο Διευθυντής
Ιωάννης Ζαχαράκης
Διεύθυνση     : Σινώπης 1, 35100 Λαμία
Πληροφορίες   : Ζαχαράκης Ι.
Τηλέφωνο          : 2231021381 & 22576
Fax                    : 2231034353
Email                : mail@lyk-ekkl-lamias.fth.sch.gr
Website          : http://lyk-ekkl-lamias.fth.sch.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)