Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λαμία: Συνελήφθη Αλβανός δραπέτης


Λαμία: Συνελήφθη Αλβανός δραπέτης
Σε καφενείο που σύχναζε στην Αθήνα
Σε 6 νομούς έψαχναν οι αστυνομικοί να εντοπίσουν τη σπείρα Αλβανών που ενέχονταν σε πολλές κλοπές. Τρεις μέρες πριν στο Πυρί της Θήβας είχαν ληστέψει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, αφού μάλιστα είχαν χτυπήσει τον άντρα και στη συνέχεια τον έδεσαν με σεντόνια μαζί με τη γυναίκα του.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αστυνομικοί αμέσως μετά άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι και μέσα σε λίγες ώρες μπόρεσαν να φτάσουν σε έναν 26χρονο Αλβανό, ο οποίος είχε αποδράσει τον περασμένο Φεβρουάριο από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου.
Από την απόδραση του και μετά είχε γίνει ο «πονοκέφαλος» στις αστυνομικές διευθύνσεις Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευβοίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Αρκαδίας, αφού τελικά οι αστυνομικοί μετρούν 2 ληστείες και 47 κλοπές με εμπλοκή του 26χρονου.
Ο αστυνομικοί αιφνιδίασαν την παραμονή της Πρωτομαγιάς και συνέλαβαν τον 26χρνο Αλβανό σε καφενείο που σύχναζε στην Αθήνα, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, 29 φυσίγγια των 7.62 mm , πτυσσόμενο γκλοπ, διαρρηκτικά εργαλεία, κ.ά.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή Βοιωτίας, ταξίαρχου, Νικ. Γεωργακόπουλου, η σπείρα που μετείχε ο 26χρονος συνήθως έμπαινε αιφνιδιαστικά στα σπίτια βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, είτε παραβιάζοντας τις πόρτες είτε από ανασφάλιστα σημεία. Έπαιρναν συνήθως χρηματικά ποσά που έβρισκαν, φορητούς υπολογιστές, τηλεοράσεις, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, καθώς χρυσαφικά και κοσμήματα. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις έπαιρναν και τα κλειδιά των αυτοκινήτων τα οποία χρησιμοποιούσαν για να διαφύγουν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, η σπείρα έχει εμπλοκή σε 32 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών στη Στερεά Ελλάδα και 17 στην Πελοπόννησο. Ειδικότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε στοιχειά για ληστεία σε οικία ζευγαριού ημεδαπών στο Πυρί της Θήβας, για 11 κλοπές και 8 απόπειρες κλοπών στα ΄Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας, μία κλοπή και μία απόπειρα στην Αντίκυρα Βοιωτίας, μία κλοπή στην Ξηρονομή Βοιωτίας, 7 κλοπές στη Δεσφίνα Φωκίδας, 2 απόπειρες στο Αλιβέρι Ευβοίας, όπως επίσης ληστεία και μία κλοπή στη Δάρδιζα Ερμιόνης, 3 κλοπές στο Πόρτο Χέλι, 3 κλοπές στην Κοιλάδα Αργολίδας, 2 κλοπές στα Δίδυμα Αργολίδας, μία κλοπή στο Βέλος Κορινθίας και 4 κλοπές και 2 απόπειρες στο ΄Αστρος Αρκαδίας. Ακόμη σε 11 περιπτώσεις πήραν και τα αυτοκίνητα των θυμάτων τους.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, μέλος της συγκεκριμένης σπείρας, με κλεμμένο αυτοκίνητο, στις αρχές του περασμένου μήνα κινήθηκε κατά των αστυνομικών και πέτυχε να διασπάσει ένα αστυνομικό μπλόκο και να διαφύγουν μετά από ληστεία στην Αργολίδα. Επιπλέον, κοντά στο σημείο που έγινε η σύλληψη του 26χρονου, εντοπίστηκε Ι.Χ. που είχε κλαπεί την 28-04-2015 από το ΄Αστρος Αρκαδίας.
Μαζί με τον 26χρονο Αλβανό δραπέτη συνελήφθησαν άλλοι 3 Αλβανοί, 44, 28 και 26 ετών, που κατηγορούνται για απείθεια, αντίσταση και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, διότι σύμφωνα με την αστυνομία «επιτέθηκαν απρόκλητα εναντίον των αστυνομικών». Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες και για τους συνενόχους του 26χρονου αλλά και για άλλες περιπτώσεις ληστειών και κλοπών.
Πηγή: voria.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)