Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απετράπη απόπειρα αυτοκτονίας ανήλικης μέσω του «Cyber Alert»



Απετράπη απόπειρα αυτοκτονίας ανήλικης μέσω του «Cyber Alert»
Μια ακόμα περίπτωση εκδήλωση πρόθεσης αυτοκτονίας κατάφερε να αποτρέψει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της online διαδικασίας «CYBER ALERT».
Όπως πρόεκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συνεργασία του αστυνομικού τμήματος της περιοχής η κοπέλα ήταν ανήλικη και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.
Η ανήλικη κοπέλα ανήρτησε στο προφίλ της την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει. Αμέσως, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε απογευματινές ώρες της 31-3-2015, μέσω της online διαδικασίας «CYBER ALERT».
Ακολούθησε διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα, σε συνεργασία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, με σκοπό τον εντοπισμό των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων του εν λόγω ατόμου.
Αποτέλεσμα της ενδελεχούς έρευνας, ήταν η ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών του και ο γεωγραφικός εντοπισμός της κατοικίας του, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό του και τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας και σωματικής του ακεραιότητας.
Σε επικοινωνία και συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μία ανήλικη κοπέλα, η οποία εντοπίστηκε και κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα μεταφέρθηκε και παραμένει σε νοσοκομειακό ίδρυμα, για την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική φροντίδα.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.
Η αστυνομία υπενθυμίζει ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
- Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
- Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
- Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBER KID

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)