Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιερέας ξεψύχησε την ώρα της κορύφωσης του Θείου ΔράματοςΝεκρός έπεσε ξαφνικά στην Κόρινθο ο πατήρ Θωμάς Δασκαλάκης, κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας των Αχράντων Παθών του Κυρίου, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης. Συγκεκριμένα, αφού είχε ολοκληρώσει την Λιτάνευση του Εσταυρωμένου Κυρίου μας και επιστρέφοντας στο Ιερό για την συνέχιση της Ακολουθίας, ο αγαπητός σε όλους ιερέας σωριάσθηκε στο πάτωμα μπροστά από την Ωραία Πύλη προλαβαίνοντας μονάχα να ψελλίσει «Παναγιά μου».
Το εκκλησίασμα εμβρόντητο παρακολούθησε τον εφημέριό του να καταρρέει μπροστά στα μάτια τους και παρά τις ταχύτατες ενέργειές τους στην παροχή πρώτων βοηθειών αλλά και στην διακομιδή του στο Νοσοκομείο Κορίνθου, το μόνο που κατάφεραν ήταν να πιστοποιηθεί ο θάνατός του.
Ο πατήρ Θωμάς αποτελούσε πρότυπο κληρικού καθώς ήταν πολύτεκνος οικογενειάρχης, πατέρας έξι παιδιών, διακρίνονταν για τις γνώσεις του στο Τυπικό της Εκκλησίας μας και στα λειτουργικά της Θείας Λατρείας και υπηρέτησε με ζήλο επί 45 χρόνια σε νευραλγικές θέσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου. Διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος Σολυγείας, γραμματέας και υπεύθυνος Πρωτοκόλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, πνευματικός, διατηρούσε άδεια να κηρύττει τον Θείο Λόγο και προϊστάμενος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγ. Δημητρίου Εξαμιλίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα δρομολόγια για τα πανέμορφα Λιχαδονήσια από 18/6/2016 (Ώρες-Τιμές)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Ευρωσιναϊτικό Κέντρο του Ιδρύματος Όρους Σινά (ΙΟΣ) της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά, στην Τραγάνα Λοκρίδος.(φωτο)