Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς θα πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι σε περίπτωση πιστωτικού γεγονότος


Έτοιμο σχέδιο έχει στα συρτάρια του το υπουργείο Οικονομικών στη περίπτωση που το επόμενο Eurogroup δεν αποφασίσει το ξεμπλοκάρισμα έστω και μερικώς της δόσης που περιμένει η Αθήνα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Επένδυση», οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με το το «plan B» της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος, θα πληρωθούν με ομόλογα αντί ευρώ. Έτσι τα περίφημα IOU θα αντικαταστήσουν το ρευστό στις τσέπες δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων, σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα.
Να σημειωθεί ότι τα IOU που είναι συντομογραφία από τη φράση «I owe you», είναι ένα ανεπίσημο έγγραφο που αναγνωρίζει το χρέος, ωστόσο διαφέρει από το γραμμάτιο γιατί ο IOU δεν είναι αξιόγραφο και δεν διευκρινίζει τους τρόπους αποπληρωμής.
Με άλλα λόγια τα IOU δεν μπορεί κανένας να τα χρησιμοποιήσει ως χρήματα και να συνδιαλλαχθεί με αυτά αλλά πρέπει να περιμένει να του τα εξοφλήσει ο αρχικός εκδότης τους, χωρίς όμως να να αναγράφεται ο χρόνος αποπληρωμής.
Με τον ίδιο τρόπο βέβαια το κράτος θα ρυθμίσει και τις υπόλοιπες οφειλές του προς τους πιστωτές τους, δηλαδή προς εταιρίες και επιχειρήσεις στις οποίες οφείλει.
Διαδικασία επιλογής μαθητών στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία για το 2015-16 03/04/2015 Διαδικασία επιλογής μαθητών στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία για το 2015-16 σχόλια | A+ A- A Αποστολή Εκτύπωση Η Διοικούσα Επιτροπή των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ), που ορίσθηκε με βάση το υπ’ αριθμό 176/27-­3-­2015 ΦΕΚ, συνεδρίασε σε ολομέλεια την 1η Απριλίου 2015. Ενημερώνουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, καθώς και τους γονείς που ενδιαφέρονται να καταθέσουν τη σχετική αίτηση ότι στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα των διαδικασιών επιλογής των μαθητών και μαθητριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά σε κάποια από τις μονάδες των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων. Καθώς αναμένεται η τροπολογία του Νόμου 3966/2011, η οποία θα διαχωρίσει τα Πειραματικά από τα Πρότυπα σχολεία, να ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο εντός του Απριλίου 2015, η ΔΕΠΠΣ σχεδίασε χρονικά τις διαδικασίες επιλογής μαθητών και μαθητριών και θα είναι έτοιμη να τις ενεργοποιήσει αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας. Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό, οι διαδικασίες αναμένεται να εξελιχθούν ως εξής: Α) Ανακοίνωση του αριθμού των θέσεων ανά σχολείο και υποβολή των αιτήσεων στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου ή στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου 2015. Β) Κληρώσεις ή δοκιμασία εισαγωγής (με βάση την τροποποίηση του Νόμου 3966/2011) στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2015. Όσον αφορά τις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εξετάσεις, η ΔΕΠΠΣ θα μελετήσει τις εισηγήσεις των ΕΠΕΣ και των Συλλόγων Διδασκόντων για το θέμα και θα προβεί σε ανακοίνωση, όταν καταλήξει στη διαδικασί

www.diorismos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)