Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί επελέγη ο Σταϊκούρας επικεφαλής της εξεταστικής


a
Η σχέση του νυν Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά με τον προκάτοχό του, Κώστα Καραμανλή είναι καθαρή. Εξ ου και όποιοι που σπεύσουν να αμφισβητήσουν τον Πρόεδρο του κόμματος αντιμετωπίζουν το… απαγορευτικό από την πλευρά του μακροβιότερου προέδρου της ΝΔ.
Η τελευταία ένταση επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο από τον Γιώργο Παπανδρέου​ και όσα ακολούθησαν μέχρι τις πρόσφατες εκλογές.
Η εύλογη εξαίρεση της περιόδου Καραμανλή, για τους λόγους που έχει αναδείξει το Newpost,προκάλεσε ένταση και στη Νέα Δημοκρατία καθώς, σε πρώτη φάση, οι επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ προς τον πρώην Πρόεδρο του κόμματος έμειναν αναπάντητες. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά δήλωναν ότι είναι δεδομένη η υπεράσπιση της παράταξης, συνολικά.
Εν τέλει, τα σύννεφα που πήγαν να δημιουργηθούν, κυρίως από καλοθελητές, απομακρύνθηκαν ήδη από χθες. Και αιτία ήταν η επιλογή του Χρήστου Σταϊκούρα ως επικεφαλής της «γαλάζιας» ομάδας που θα δώσει τη μάχη της εξεταστικής. Αμετακίνητος αναπληρωτής υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και ισχυρούς, ιστορικούς δεσμούς με το καραμανλικό στρατόπεδο, ο κ. Σταϊκούρας απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και των δύο ανδρών και θεωρείται ότι μπορεί να αντεπεξέλθει πλήρως στην πίεση ΣΥΡΙΖΑ προς Σαμαρά και ΠΑΣΟΚ προς Καραμανλή
Του Τάσου Τσιφόρου
newpost
fonografos.net

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)