Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΟΔΙΑ: Αποποινικοποίηση της κοινωνικής διαμαρτυρίας και αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική προωθεί η κυβέρνηση


Τη θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων και την καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων για τα διόδια, ώστε να εξυπηρετηθούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που ζουν κοντά σε διόδια και την κατάργηση του Νόμου Βορίδη- Ρέπα που ποινικοποιεί την κοινωνική διαμαρτυρία προωθεί η κυβέρνηση.
Το θέμα  της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση αναφορικά με τα διόδια  βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης με τους βουλευτές Μαγνησίας, Πιερίας και Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.
Στα άμεσα σχέδια της είναι η κατάργηση του νόμου Βορίδη -Ρέπα που προέβλεπε την ποινικοποίηση της κοινωνικής διαμαρτυρίας με βάση τον οποίο διώκονται πολλά μέλη του κινήματος κατά των διοδίων.
Στη συνάντηση έγινε επίσης λόγος για την αναγκαιότητα αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής των διοδίων, στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών της κοινωνίας όπως είχε περιγραφεί και κατά τη συζήτηση στη Βουλή της τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης (Νοέμβριος 2013).
Στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης είναι και η θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων (χρέωση ανάλογα με τη χρήση του δρόμου), καθώς και η καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων για τα διόδια που θα εξυπηρετούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τους πολίτες που ζουν κοντά σε περιοχές με διόδια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)