Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Η πραγματική δύναμη υπάρχει στη σχέση μας με τη Θεοτόκο"

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος χοροστάτησε στην Α΄ Στάση του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχου της πόλεως Λαμίας.
Εν συνεχεία μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, όπου και χοροστάτησε στην Ακολουθία  του Ακαθίστου Ύμνου.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, που είχε κατακλύσει τον Μητροπολιτικό Ναό  ετόνισε πως τον μήνυμα του Ακαθίστου Ύμνου είναι πως η πραγματική δύναμη υπάρχει στη σχέση μας με τη Θεοτόκο. Γι’ αυτό ονομάζεται «πάντων των Χριστιανών το καταφύγιο». Στην Παναγία να έχουμε την ελπίδα μας και να ανανεώνουμε την σχέση της αγάπης. Μην απογοητευόμεθα. Λένε μερικοί κάνουν θραύση οι άθεοι. Κάνουν θόρυβο, όχι θραύση, αλλά η δύναμη των πιστών είναι «σιγής δεομένων πίστις». Είναι ήρεμη, αλλά πολύ αποτελεσματική. Ευχήθηκε, τέλος, σε όλους να έχουμε πλουσία την ευλογία της Παναγίας, διά να στεκόμαστε πάντοτε επί των επάλξεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)