Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε 350.000 δικαιούχους το επίδομα θέρμανσης – Πώς να το υπολογίσετε


Στους λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώθηκε το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, καθώς εκταμιεύθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κονδύλια ύψους 46 εκατ ευρώ.
Συγκεκριμένα περίπου 350.000 δικαιούχοι είδαν στους λογαριασμούς τους το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ή την προκαταβολή, εάν είχαν ζητήσει μέσω του taxisnet, όπου γίνονται οι αιτήσεις, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι από τις δύο πρώτες δόσεις του επιδόματος θέρμανσης έχουν εκταμιευθεί 90 εκατ ευρω.
Ο τρόπος υπολογισμού
Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται σε 0,35€/λίτρο:
– Η μέγιστη ποσότητα λίτρων για την οποία χορηγείται το επίδομα καθορίστηκε στα 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο σπιτιού στην Α’ ζώνη, στα 15 λίτρα ανά τ.μ. στην Β’ ζώνη, στα 8 λίτρα ανά τ.μ. στην Γ’ ζώνη και στα 5 λίτρα ανά τ.μ. στη Δ’ ζώνη.
– Το ανώτατο όριο επιφάνειας για το οποίο χορηγείται επίδομα είναι τα 120 τ.μ. σπιτιού.
Η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με την αγορά πετρελαιοειδών έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι, αφού τον Οκτώβριο η αύξηση ήταν 25%, ενώ το πρώτο 15νθημερο του Νοεμβρίου η αύξηση έφθασε το 10%. Στο δεύτερο 15νθημερο του Δεκεμβρίου, λόγω και του ψύχους η κατανάλωση αυξήθηκε κατά περίπου 40% σε σχέση με πέρσι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)