Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άνεμοι βροχές και χιόνια το Σαββατοκύριακο Επιδείνωση σε όλη τη χώρα

Για σοβαρή επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο από τη δυτική Ελλάδα κάνει λόγο με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας, τα οποία θα χαρακτηρίζονται από τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες, τόσο στα πελάγη όσο και στα ηπειρωτικά.
Ειδικότερα, για την Παρασκευή προβλέπονται βροχές ή καταιγίδες κυρίως σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας και του Αιγαίου, αλλά και σταδιακή σημαντική επιδείνωση του καιρού στα δυτικά με τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες.
Μέχρι το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στο Αιγαίο καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -2 έως 7 βαθμούς στη δυτική Μακεδονία, από 2 έως 11 στη βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 13 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 9 στην Ήπειρο, από 6 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 8 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ.
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας, αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις, 8 μποφόρ.
Νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας το βράδυ τοπικές βροχές ή καταιγίδες, αναμένουν οι μετεωρολόγοι την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Το Σάββατο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, όμως από το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν.
Οι περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία εξαιτίας κυρίως των ισχυρών νότιων ανέμων είναι στο Ιόνιο, η Κέρκυρα, οι Παξοί, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα, η Λευκάδα, η Κεφαλονιά, το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, το Αγρίνιο, η Νάυπακτος, τα Κύθηρα και γενικά το Μυρτώο πέλαγος.
Οι άνεμοι αργότερα θα επηρεάσουν το Σαρωνικό, την Ύδρα, την Ερμιόνη, την Επίδαυρο, την Αίγινα και το Σούνιο. Στη συνέχεια θα πληγούν οι περιοχές του νότιου Ευβοϊκού, η Χαλκίδα, η Ερέτρια, η Κάρυστος, το Μαντούδι και το Λαύριο.
Στη συνέχεια η κακοκαιρία θα περάσει στην Κέα, τη Σύρο, την Τήνο, την Άνδρο και ιδιαίτερα οι άνεμοι θα φτάσουν τα 10 και τα 11 μποφόρ στην Σκύρο, τον Αι-Στράτη, τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη. Λιγότερο απο τους σαρωτικούς ανέμους θα επηρεαστούν η Μυτιλήνη και η Χίος.
Ισχυρούς ανέμους όμως θα έχουμε και στην ξηρά, κυρίως στην οροσειρά της Πίνδου, στο Μαίναλο στην Πελοπόννησο αλλά και στον Θεσσαλικό κάμπο με τα Τρίκαλα και τη Λάρισα. Ισχυροί θα είναι οι άνεμοι και στον Θερμαϊκό κόλπο με τη Χαλκιδική και τη Θάσο.
Η θερμοκρασία το Σάββατο θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 16 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώσουν αλλά δε φαίνεται να έχουμε βροχές. Οι νοτιάδες ωστόσο θα πνέουν έως 8 μποφόρ και τοπικά θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, ιδιαίτερα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις αλλά και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια, νοτιάδες 3 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
photo by Fox
 stlidatoday.gr

πηγή aftodioikisi.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)