Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένα όνομα που ενώνει ή ένα όνομα που διχάζει;



Ένα όνομα που ενώνει ή ένα όνομα που διχάζει;

  Εκεί η αιτία των προβλημάτων μας;

 Οι κάτοικοι του Καλλικρατικού  Δήμου, μήπως θα έπρεπε να κοιτούσαμε πρώτα να βελτιώσουμε το προιόν που παράγουμε , είτε είναι τουριστικό είτε αγροτικό ή ...οτιδήποτε αντιπροσωπεύει τον καθένα απο εμάς,και μετά να δούμε για το περιτύλιγμα του.
Η πρώτη μας έννοια ,θα πρέπει να είναι, να μην  υποβαθμιστούμε, και αυτό θα γίνει αν όλες οι προσπάθειες επικεντρωθούν στην αναβάθμιση ενός και αφήσουν τους άλλους στην τύχη τους….για να μην πώ στην αναβάθμιση ενός σε βάρος του άλλου.
Εξτρεμιστές…(γιατί ειπώθηκε και αυτό)..είναι όσοι ασχολούνται με την ονομασία και μόνο του δήμου και όχι όσοι αντιστέκονται.
Οι αλλαγή του ονόματος δεν θα αλλάξει τίποτα, αντιθέτως, μπορεί να διχάσει.. και για αυτό θέλει προσοχή.
Είμαστε τυχεροί που έχουμε δίπλα μας τα Καμένα Βούρλα, την διοικητική έδρα του δήμου, το πληρέστερο τουριστικό θέρετρο στην Κεντρική Ελλάδα με τις ιαματικές πηγές που αν αξιοποιηθούν σωστά μπορεί να βοηθήσει όλη την περιοχή, αλλά είμαστε περήφανοι που έχουμε δίπλα μας και  τον αμφιθεατρικά χτισμένο Άγιο Κωνσταντίνο με το λιμάνι του. Είμαστε περήφανοι που ζούμε σε μια εύφορη και παραγωγική γή, που είμαστε δίπλα στις παγκοσμίως γνωστές Θερμοπύλες, στη Μενδενίτσα με το  μεσαιωνικό κάστρο της, στο Καλλίδρομο με το μοναδικού κάλλος  δάσος του και την πανέμορφη λίμνη.
Στα Καραβίδια με τα θαλασσινά πεύκα και τις βελανιδιές ,την Ανάβρα και τον Άγιο Χαράλαμπο με τις αμφιθεατρικές τους θέσεις και την απέραντη θέα στον Μαλιακό κόλπο και την ΄Ευβοια, την Αγία Τριάδα με το πανέμορφο ψαροχώρι στην Αγία Ευαγγελίστρια, την Σκάρφεια με τον Δορυφορικό Σταθμό και τον φάρο της, τον Άγιο Σεραφείμ με τις γνωστές ταβερνούλες στην πλατεία του χωριού και τα κάμπινγκ στην πολύ καλά οργανωμένη παραλία του. το Καινούργιο με την πανέμορφη παραλία του, τα γραφικά χωριά της Καρυάς ,του Ρεγγινίου και της Κόμνινας ,αλλά και για το καταπράσινο χωριό της Άγναντης.
.Είμαστε στο κέντρο της Ελλάδας,  με την Εθνική Οδό να περνά  δίπλα μας ,επίσης συνδυάζουμε θάλασσα και βουνό μαζί(όρος Κνημίς,Καλλιδρόμου και Μαλιακός κόλπος).
Ζούμε σε έναν ένα ευλογημένο τόπο,μην τον χαραμίσουμε σε τοπικιστικές μικροπρέπειες.
Η ονομασία του Δήμου  πρέπει να μας αντιπροσωπεύει όλους.


Υ.Γ Το παρόν άρθρο αντιπροσωπεύει τις θέσεις και απόψεις του συντάκτη.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν το κριτήριο είναι η ιστορικότητα του ονόματος τότε σίγουρα ενα όνομα σαν αυτο των θερμοπυλών που ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά ,κατέχει σίγουρα το πρωτεία

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)