Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δελτίο τύπου -Το άγνωστο έως τώρα σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε στην Εθνική Αντιπροσωπεία ο Κ. Κουτσογιαννακόπουλος

Το άγνωστο έως τώρα σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε στην Εθνική Αντιπροσωπεία ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας, της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νος Κουτσογιαννακόπουλος, στη συζήτηση για την Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2015.

Ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος έφερε στο προσκήνιο κρίσιμες πτυχές της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι οποίες και δεν έχουν τεθεί ποτέ έως σήμερα στο δημόσιο διάλογο.

Σύμφωνα με το σχετικό  έγγραφο του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπεται Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, που θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις «μέσα σε δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα διακυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ»

Α' ΦΑΣΗ: Τα χαρακτηριστικά της θα είναι:

1. Περιορισμένοι δημόσιοι πόροι και η ασθενής ανάκαμψη
2. Συνθήκες στενότητας πόρων και περιορισμένης ρευστότητας
3. Ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων χρηματοδοτήσεως των δημοσίων δαπανών και ρευστότητας, και όλα αυτά  δεδομένης της εκτιμήσεώς τους περί «παρατεταμένης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους»

Ως μέσα αντιμετωπίσεως της καταστάσεως προτείνουν:

1. Εσωστρέφεια της παραγωγικής ανασυγκρότησης
2. Κοινωνική επιχειρηματικότητα από ανέργους και υποαπασχολουμένους
3. Τοπικά συστήματα συναλλαγών, τα οποία επιτρέπουν την κάλυψη αναγκών σε συνθήκες περιορισμένης ρευστότητας (δηλ. ανταλλακτικό εμπόριο, συναλλαγές σε είδος)  [!!!]
4. Τοπικές αλληλέγγυες πρωτοβουλίες με τοπικού ή ειδικού χαρακτήρα αναδιανομή εισοδήματος [!!!]
5. Εθελοντική εργασία [!!!]
6. Προσφορές σε είδος [!!! ] και όλα αυτά βάσει τοπικών ή περιφερειακών σχεδίων

Β' ΦΑΣΗ έχει τρεις προϋποθέσεις :

1. Να καταλήξει επιτυχώς η διαπραγμάτευση και να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους
2. Να αναβληθεί (μονομερώς προφανώς) η εξυπηρέτηση του εναπομείναντος χρέους
3. Είτε να αναβληθεί η αναδιανομή του εισοδήματος, είτε αντιθέτως να γίνει αναδιανομή του εισοδήματος (ατυχώς η σύνταξη του κειμένου δεν δίδει σαφή εικόνα). Εφόσον αυτές υπάρξουν τότε «θα υπάρξουν πόροι για μακροπρόθεσμου χαρακτήρα δημόσιες επενδύσεις», οι οποίες δημόσιες επενδύσεις με μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα υποστηρίξουν τα πέντε παραγωγικά συμπλέγματα που περιλαμβάνει το ΣΠΑ».

Άραγε αν δεν συντρέξουν οι τρεις πιο πάνω προϋποθέσεις τι μας περιμένει ; Αλλά κι αν συντρέξουν, έως ότου επέλθουν τα μακροπρόθεσμα, πως θα πορευθούμε μεσοβραχυπρόθεσμα ;

Παρακολουθήστε το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία του κ. Κουτσογιαννακόπουλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)