Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δελτίο Τύπου Βουλευτή Φθιώτιδας Κωσταντίνου Κουτσογιαννακόπουλου-Τι πρόκειται να κάνουν οι αρμόδιοι Υπουργοί ώστε να μην εκτελείται η απόφαση σφράγισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις αστυνομικές αρχές

topic_5423Τι πρόκειται να κάνουν οι αρμόδιοι Υπουργοί ώστε να μην εκτελείται η απόφαση σφράγισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις αστυνομικές αρχές, πριν την έκδοση της κυρίας πράξης σφράγισης από τον αρμόδιο Δήμο όσο και της κρίσης από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο, θέλει να μάθει ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νος Κουτσογιαννακόπουλος.
Με ερώτηση που συνυπέγραψε μαζί με 21 συναδέλφους, την οποία απευθύνουν προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρ. Δικαιωμάτων, Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και Εσωτερικών, επισημαίνουν τα προβλήματα που απορρέουν μέσα από την ισχύουσα νομοθετική πρόβλεψη, κατά την οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί η σφράγιση καταστημάτων εστίασης από το εκάστοτε αστυνομικό τμήμα και να προηγείται η εκτέλεση της παρεπόμενης, χωρίς να έχει εκδοθεί η κυρία πράξη από την Δημοτική αρχή. Παράλληλα, στα πλαίσια της ερώτησης οι υπογράφοντες Βουλευτές, διατυπώνουντην πρόταση τους, για τροποποίηση των διατάξεων που ισχύουν σήμερα, καθώς η ποινική κρίση πρέπει να αποτελεί την βασική προϋπόθεση της εκτέλεσης πράξης σφράγισης του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Η επιχειρηματικότητα στον χώρο της εστίασης και η εν γένει εύρυθμη λειτουργία της τοπικής οικονομίας, έχει ανάγκη από ένα βελτιωμένο και εξορθολογισμένο νομικό πλαίσιο, που θα έχει ως στόχο την εμπέδωση μίας νέας κουλτούρας δικαίου και την προάσπιση της λογικής αλληλουχίας των διαδικασιών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)