Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρμόδιος για μείωση των διοδίων δήλωσε στους Δημάρχους ο κ. Χρυσοχοϊδης



Αναρμόδιος για την μείωση της τιμής των διοδίων δήλωσε στους δημάρχους της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας  ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ήταν αρμόδιος όμως ο Υπουργός όταν ψήφιζε στη Βουλή τις συμβάσεις παραχώρησης στους μεγαλοεργολάβους  των αυτοκινητοδρόμων… Εκτός κι αν δεν πρόλαβε να τις διαβάσει….
Οι δήμαρχοι  μαζί με τον κ. Μπαλτάκο επισκέφτηκαν τον Υπουργό στο γραφείο του και του έθεσαν  τα σοβαρά  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες με την  αυξημένη διέλευση των φορτηγών από την παλαιά εθνική οδό, για να αποφύγουν το υψηλό κόστος  των διοδίων στη Νέα Εθνική οδό.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης πρότεινε  στους δημάρχους που διαμαρτύρονταν να εφαρμόσουν το νόμο  και να μην επιτρέπουν τη διέλευση των φορτηγών  μέσα σε κατοικημένες περιοχές.    Δεσμεύτηκε μάλιστα  να χρηματοδοτήσει έργα που θα αποτρέπουν τη χρήση του οδικού δικτύου από τα βαριά οχήματα. Μάλιστα για το λόγο αυτό, θα επισκεφτούν τις επίμαχες περιοχές υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου. Επίσης,  ο υπουργός  εξήγγειλε ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο ο προαστικός σιδηρόδρομος θα έχει φτάσει στην Αμφίκλεια,. Πρόκειται για  ένα χρόνιο αίτημα   της περιοχής που οι πολιτικοί το θυμούνται προεκλογικά  για το οποίο  σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχουν οι τεχνικές προδιαγραφές για άμεση υλοποίηση.
 Ο Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Γώγος  μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι θα βάλει απαγορευτικό εισόδου των βαρέων οχημάτων στις εισόδους του Δήμου , γεγονός που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των οδηγών φορτηγών. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια σύσταση που πάσχει από πλευράς νομιμότητας και είναι δύσκολο να εφαρμοστεί , όπως δήλωσαν οι αυτοδιοικητικοί.
Οι Δήμαρχοι  θεωρούν ότι οι οποίες παρεμβάσεις γίνουν δεν θα δώσουν λύση στο προβλήματα,  καθώς η διέλευση των φορτηγών θα συνεχίζεται, με τους κινδύνους  που αυτό συνεπάγεται και ταυτόχρονα θα επιβαρύνονται οι Δήμοι από τις φθορές στο οδικό δίκτυο, που έχει κατασκευαστεί με άλλες προδιαγραφές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)