Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΡΩΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
«ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!! Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ!»
«ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ! ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ!»
Την αδιανόητη, ανάλγητη και παράνομη πράξη κατάσχεσης των χρημάτων σεισμόπληκτων Κεφαλονιάς από την Εφορία, για να καλύψουν μέρος χρέους που υπήρχε από την εποχή των... Νομαρχιών, καταγγέλλει με Ερώτηση που καταθέτει στην Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό την κοινοβουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται και τα Ιόνια νησιά.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

κ. κ. Υπουργοί,
Έπειτα από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της κ. Καραμάνου, το οποίο αναρτήθηκε στην έγκριτη ιστοσελίδα ενημέρωσης «newpost.gr» και αφορά στις παράνομες κατασχέσεις από την Εφορία χρημάτων που προορίζονταν για τους σεισμόπληκτους Κεφαλονιάς, με την αιτιολογία κάλυψης μέρους χρέους που υπήρχε από την εποχή των... Νομαρχιών, θέμα για το οποίο με ενημέρωσε η Συντονιστική ΑΝΕΛ Κεφαλονιάς, είναι επιτακτική ανάγκη να σας απευθύνω έκκληση να επανεξεταστεί ΑΜΕΣΑ το ζήτημα, καθώς κρίνεται ΕΞΟΧΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ – ΠΑΡΑΛΟΓΟ – ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ!!!

Ακολουθεί η αποκαλυπτική δημοσίευση:

«Κατασχέθηκαν χρήματα των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς
Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 
Τίποτα πια δεν κάνει εντύπωση σε αυτή τη χώρα. Ακόμη κι όταν το κράτος παίρνει πίσω τα λεφτά που δίνει για τους σεισμόπληκτους, μέσα σε μία ημέρα. 
Αυτό έγινε στην Κεφαλονιά
Όπως αποκαλύπτει στο newpost ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, η εφορία έκανε κατάσχεση στις πιστώσεις του υπουργείο Εσωτερικών που αφορούσαν σε: 
      αποζημιώσεις σεισμοπλήκτων του Φεβρουαρίου 2014
      εκλογικό επίδομα υπαλλήλων 
      αγροτικές αποζημιώσεις. 
Τα χρήματα κατασχέθηκαν για να καλύψουν μέρος χρέος που υπήρχε στην εφορία από την εποχή των... νομαρχιών: 
«Η νομαρχία Κέρκυρας είχε μια Ανώνυμη Εταιρεία με χρέος στην εφορία 780.000 ευρώ. Από τη στιγμή που οι νομαρχίες ενοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενοποιήθηκαν και τα χρέη. Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας το υπουργείο Εσωτερικών απελευθέρωσε ένα κονδύλι 416.000 ευρώ. Με αυτά θα πληρώναμε το εκλογικό επίδομα, θα δίναμε αποζημιώσεις σε αγρότες και 100.000 θα πήγαιναν στις αποζημιώσεις των σεισμοπλήκτων. Τελικά τα πρόλαβε η εφορία», λέει ο αντιπεριφερειάρχης».

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

1.   Θα λάβετε ΑΜΕΣΑ μέτρα, ώστε τα χρήματα να πάνε εκεί που ανήκουν, δηλαδή στους σεισμόπληκτους Κεφαλονιάς και η Εφορία να σταματήσει να βάζει χέρι σε χρήματα που ΔΕΝ της ανήκουν;!

2.    Αντιλαμβάνεσθε, ότι τέτοιες επαίσχυντες και παράνομες ενέργειες υφαρπαγής χρημάτων - που από εσάς κρίθηκαν σκόπιμο να δοθούν ως βοήθημα στον Κεφαλονίτικο σεισμόπληκτο πληθυσμό –μόνο οργή προκαλούν ή αίσθημα αδικίας και χαρακτηρίζονται ως παράνομες κι απάνθρωπες;!

Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)