Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προϋπόθεση για ενίσχυση αμπελουργών οι δηλώσεις συγκομιδής ως 30 Νοέμβρη


Αντιμέτωποι με τον αποκλεισμό από τα διάφορα προγράμματα- αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου, χορήγηση δικαιωμάτων από το εθνικό αποθεματικό- για την τρέχουσα και την επόμενη αμπελοοινική περίοδο, είναι όσοι παραγωγοί δεν υποβάλλουν ψηφιακά έως τις 30 Νοεμβρίου δηλώσεις συγκομιδής.
Για να ολοκληρώσει ο παραγωγός την υποβολή Δήλωσης Συγκομιδής απαιτείται επικαιροποίηση της μερίδας του στο Μητρώο.Για να ολοκληρώσει ο παραγωγός την υποβολή Δήλωσης Συγκομιδής απαιτείται επικαιροποίηση της μερίδας του στο Μητρώο.
Με αφορμή λοιπόν, το μικρό αριθμό μέχρι σήμερα υποβολής ψηφιακών Δηλώσεων Συγκομιδής η ΚΕΟΣΟΕ υπενθυμίζει τα βήματα, που οφείλουν να ακολουθήσουν οι αμπελουργοί, για την ηλεκτρονική υποβολή της Δήλωσης Συγκομιδής.
Προϋποθέσεις
Προκειμένου, ο αμπελουργός να ολοκληρώσει ηλεκτρονικά την υποβολή της Δήλωσης Συγκομιδής, απαιτείται μια απαράβατη προϋπόθεση, που δεν είναι άλλη, από την επικαιροποίηση της μερίδας που διαθέτει στο Αμπελουργικό Μητρώο, ώστε στην καρτέλα του ν’ απεικονίζονται τα σημερινά στοιχεία όπως π.χ. του ιδιοκτησιακού καθεστώτος (πολλές φορές το αμπελοτεμάχιο έχει μεταβιβασθεί από τον αρχικό ιδιοκτήτη σε διαδόχους του, μεταβολή που δεν έχει δηλωθεί στο Αμπελουργικό Μητρώο), των φυτεμένων ποικιλιών, των εκτάσεων κλπ. Συνεπώς δε μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά Δήλωση Συγκομιδής εφόσον, δεν υπάρχει μερίδα επικαιροποιημένη από τον σημερινό κάτοχο της αμπελουργικής εκμετάλλευσης. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της εκρίζωσης και επαναφύτευσης του αμπελώνα στο ίδιο αμπελοτεμάχιο, εφόσον δεν έχουν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Πρόβλημα επίσης δημιουργείται κατά την καταχώρηση των δεδομένων στην περίπτωση συγκαλλιέργειας με ελιές άνω των δέκα (10) ελαιοδένδρων.
Είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να υποβληθεί ηλεκτρονικά Δήλωση Συγκομιδής στην περίπτωση φύτευσης χωρίς σχετική άδεια (παράνομη φύτευση), είτε στην περίπτωση που στο Αμπελουργικό Μητρώο και στο συγκεκριμένο αμπελοτεμάχιο δεν υπάρχει κωδικός οινοποιήσιμης ποικιλίας, αλλά κωδικός επιτραπέζιας ή ποικιλίας σταφιδοποίησης (Μαύρη Κορινθιακή ή Σουλτανίνα).
Αναλυτικά οι οδηγίες συμπλήρωσης εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)