Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιοί έχουν δικαίωμα επιδόματος θέρμανσης. Υποβολή αίτησης χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών

14554716Καταιγισμό ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη χορήγηση επιδομάτων θέρμανσης δέχεται τις τελευταίες ώρες η αρμόδια ηλεκτρονική Διεύθυνση της Γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Οι αιτήσεις μέσα σε λίγες ώρες έφτασαν στις 25.000 ενώ από αυτές οι 22.500 έχουν ήδη εγκριθεί. Οι δικαιούχοι σε διάστημα 20 ημερών από την υποβολή της αίτησης θα λάβουν προκαταβολή το 25% της επιδότησης.
Η προκαταβολή και το επίδομα κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών, ενώ όσοι αγοράσουν παραπάνω από μία φορά πετρέλαιο θέρμανσης δεν θα υποβάλουν πάλι αίτηση.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπενθυμίζει ότι αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα μπορούν να υποβάλουν οι πολίτες και στα ΚΕΠ, από σήμερα έως και τις 30 Μαΐου 2015.
Δικαίωμα επιδόματος θέρμανσης έχουν:
• ‘Άγαμοι με εισόδημα έως 30.000 ευρώ και έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
• Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν το άθροισμα των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
• Δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης όποιος έχει αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών.
• Στα 120 τετραγωνικά μέτρα ανέρχεται η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος φορολογούμενος.
Η επιδοτούμενη ποσότητα καυσίμων διαμορφώνεται :
-Στα 3.000 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Α’ όπως η Ευρυτανία.
-Στα 1.800 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στη Β’ ζώνη
-Στα 960 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Γ’ Ζώνη όπως η Φθιώτιδα, η Φωκίδα, η Βοιωτία και η Εύβοια και
-Στα 600 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Δ’ Ζώνη
Οι περιορισμένες ποσότητες πετρελαίου και το γεγονός ότι η επιδότηση καταβάλλεται στους δικαιούχους κατόπιν πληρωμής του πετρελαίου φαίνεται να λειτουργεί ανασταλτικά σε κάποιους πολίτες.
Αργά το βράδυ της Τρίτης δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη βάσει της οποίας το περιουσιακό κριτήριο για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, θα ελέγχεται όχι με βάση τις τιμές που χρησιμοποιήθηκαν για τον ΦΑΠ του 2011 όπως συνέβη πέρυσι αλλά με βάση τις τιμές του ΕΝΦΙΑ.
Μάλιστα, η απόφαση προβλέπει ότι σε περίπτωση που ο καταναλωτής υποχρεωθεί να κάνει τροποποιητική δήλωση ΕΝΦΙΑ λόγω λάθους στο Ε9 θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει και για δεύτερη φορά αίτηση για επίδομα θέρμανσης προκειμένου να ελεγχθεί με βάση τις διορθωμένες αξίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)