Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξεκίνησαν οι «καμπάνες» με βαριά πρόστιμα στα πρατήρια καυσίμων

2315
Μείωση φόρου από τη μια, βαριά πρόστιμα από την άλλη, είναι το μοτίβο πάνω στο οποίο κινείται το υπουργείο Οικονομικών όσον αφορά στη διακίνηση καυσίμων και ειδικά του πετρελαίου θέρμανσης. Έτσι, μετά από την προώθηση της τροπολογίας για τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, άρχισαν και οι έλεγχοι στα πρατήρια με στόχο να εντοπιστούν και να… τιμωρηθούν όσοι δεν έχουν εγκαταστήσει ακόμα τα συστήματα εισροών-εκροών, που σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο είναι μια από τις δικλείδες ασφαλείας για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων.
Τα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων είναι πραγματικά εντυπωσιακά, αφού η παραβατικότητα έφτασε στο 55%, δηλαδή πάνω από τα μισά πρατήρια βρέθηκαν να παρανομούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο! Ειδικότερα, επί συνόλου 386 εγκαταστάσεων πρατηρίων που ελέγχθηκαν από τα συνεργεία της ΓΓΔΕ, διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις σε 212 από αυτά!
Όσον αφορά, δε, στις προβλεπόμενες ποινές, ξεκινάνε από πρόστιμα της τάξης των 5.000 ευρώ και φτάνουν έως τις 50.000 ευρώ, ενώ επιπλέον προβλέπεται και η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου!
Οι παραβάσεις

iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)