Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο


Gadgets και εφαρμογές που θα αλλάξουν τον τρόπο που τρώμε

Τα «εργαλεία» που θα κατακτήσουν τις κουζίνες του μέλλοντος

Κάθε μέρα ξεπηδούν καινούρια καινοτόμα gadgets και εφαρμογές, που σκοπό έχουν να κάνουν τη ζωή μας ακόμη πιο εύκολη. Όμως, εμφανίζονται πλέον με τέτοια ταχύτητα που ο μέσος χρήστης έξυπνων συσκευών δεν προλαβαίνει καν να τα παρακολουθήσει.

Δείτε παρακάτω μερικά έξυπνα gadgets και εφαρμογές που θα αλλάξουν τον τρόπο που… τρώτε!

Αυτά (και όσα ακόμη δημιουργούνται/παρουσιάζονται ενώ γράφονται αυτές οι σειρές) είναι τα «εργαλεία» που θα κατακτήσουν τις κουζίνες του μέλλοντος:

1. HAPIfork



Το πιρούνι που παρακολουθεί τι τρώτε και σκοπό έχει να… αλλάξει τον τρόπο που τρώτε. Χρησιμοποιεί φως και μικρές δονήσεις για να σας ειδοποιήσει πότε τρώτε πολύ γρήγορα. Βασίζεται στην ιδέα ότι, αν κάποιος τρώει πιο αργά την τροφή του, ο εγκέφαλός του προλαβαίνει να συνειδητοποιήσει πότε έχει χορτάσει, με αποτέλεσμα να γλιτώνει την… υπερφαγία.

2. PERES



Με τη συσκευή PERES, την πρώτη «φορητή ηλεκτρονική μύτη» όπως τη χαρακτηρίζουν οι κατασκευαστές της, δε θα κινδυνέψετε ποτέ να καταναλώσετε χαλασμένο κρέας. Απλά την περνάτε επάνω από το ωμό κόκκινο κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι και αυτή ανιχνεύει τη θερμοκρασία, υγρασία, επίπεδα αμμωνίας και πτητικών οργανικών ενώσεων χάρη στους τέσσερις μικρούς αισθητήρες που διαθέτει.

3. Food ShowCase



Το ψυγείο Food ShowCase της Samsung επιτρέπει την αποθήκευση των τροφίμων που κάποιος χρησιμοποιεί πιο συχνά σε μια «εξωτερική θήκη», ενώ τα φρέσκα προϊόντα τοποθετούνται σε μια ξεχωριστή «εσωτερική βιτρίνα». Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε ενέργεια κάθε φορά που ανοίγετε το ψυγείο απλά για να… πιείτε νερό.

4. Liftware



Το Liftware είναι ένα πιρούνι που, όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του, εξαλείφει έως 70% το τρέμουλο στα χέρια, επιτρέποντας στους ανθρώπους που πάσχουν από κάποια ασθένεια να φάνε το φαγητό τους με μεγαλύτερη άνεση.

5. SCiO




Η συσκευή SCiO είναι ένα μίνι-σκάνερ, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία της φασματοσκοπίας για να ενημερώνει το χρήστη… πόση ζάχαρη περιέχεται σε ένα μήλο, ή αν το ποτό που πήρε είναι νοθευμένο ή όχι. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, η συσκευή ανιχνεύει τη μοριακή «υπογραφή» των τροφίμων και στέλνει τις πληροφορίες στο smartphone μέσω Bluetooth.

6. Vessyl



Το Vessyl είναι ένα «μαγικό» ποτήρι που ξέρει κάθε φορά τι… πίνετε και δε μας δίνετε! Μπορεί να καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα αναψυκτικό και ένα φυσικό χυμό και ενημερώνει το χρήστη με λεπτομέρειες για τα διατροφικά στοιχεία κάθε ροφήματος.

7. Fooducate



Με τη βοήθεια της εφαρμογής Fooducate ο χρήστης μπορεί να σκανάρει το barcode που υπάρχει επάνω στα τρόφιμα και να μάθει όλες τις διατροφικές πληροφορίες που τα συνοδεύουν. Πέρα από τον αριθμό των θερμίδων, προτείνει εναλλακτικές και πιο υγιεινές επιλογές. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν σε Android και Apple συσκευές.

8. MyFitnessPal



Με την εφαρμογή MyFitnessPal η διαδικασία υπολογισμού των θερμίδων γίνεται ακόμη πιο εύκολη. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν το διατροφικό τους πρόγραμμα κάθε μέρα και να θέσουν στόχους για ευκολότερη απώλεια βάρους. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν σε Android και Apple συσκευές.

9. Vivino



Με την εφαρμογή Vivino Wine Scanner μπορείτε να γίνετε… ειδικοί στα κρασιά και να ανακαλύψετε νέες ποικιλίες, σύμφωνα με εξατομικευμένες συστάσεις. . Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν σε Android και Apple συσκευές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)