Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνεχίζεται ο αλωνισµός


Οι βροχές δεν επηρεάζουν τα κριθάρια, όσο το σκληρό σιτάρι, µε αποτέλεσµα οι παραγωγοί να συνεχίζουν τον αλωνισµό, στις περιοχές που τα φαινόµενα είχαν µικρή διάρκεια. staria therosΣτη Θεσσαλονίκη, η συγκοµιδή του κριθαριού έχει ξεκινήσει και οι τιµές που ακούγονται από το ιδιωτικό εµπόριο είναι τα 15-16 λεπτά το κιλό. 
Τις επόµενες ηµέρες αναµένεται να ανακοινωθούν και οι τιµές που θα πραγµατοποιήσουν συγκεντρώσεις οι συνεταιριστικές οργανώσεις, οι οποίες αξίζει να σηµειωθεί πως πέρυσι είχαν προσφέρει 2-4 λεπτά περισσότερα από τις τιµές της αγοράς. 

Στην περιοχή της Λαµίας, η συγκοµιδή στα κριθάρια αναµένεται να κορυφωθεί σε µια εβδοµάδα, µε τους παραγωγούς να κάνουν λόγο για µείωση της συνολικής παραγωγής εξαιτίας των µυκητολογικών προσβολών. Όσον αφορά τις τιµές ακούγονται πληροφορίες για 16-17 λεπτά το κιλό, ωστόσο δεν υπάρχει ακόµα τιµολόγιο που να αποδεικνύει πως έχει πραγµατοποιηθεί πώληση σε αυτά τα επίπεδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)