Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έρχονται 5.200 προσλήψεις ανέργων στο υπουργείο Παιδείας

sxoleio
Τη διαδικασία υλοποίησης της δράσης «προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», προσπαθεί να επιταχύνει το υπουργείο Παιδείας απευθύνοντας πρόσκληση υποβολής προσφορών για την «εξωτερική αξιολόγηση» του έργου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα αφορά το υπουργείο Παιδείας, για το 2014 θα προβλέπει 5.200 προσλήψεις ανέργων, εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ
Στόχος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας είναι να προσληφθούν 5.200 άνεργοι σε υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και σε θέσεις απασχόλησης που αφορούν την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.
Παράλληλα σύμφωνα με την απόφαση που παρουσιάζει αποκλειστικά το dikaiologitika.gr, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών και στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξ αιτίας της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πράξη, αντικείμενό της είναι η πρόσληψη και η απασχόληση προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, όπως: Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, επιστάτες/τριες, προσωπικό βοηθητικών εργασιών καθαριότητας, τραπεζοκόμοι, σχολικοί νοσηλευτές, συνοδοί σχολικών λεωφορείων, οδηγοί σχολικών λεωφορείων.
Οι ανωτέρω ειδικότητες απασχολούνται σε σχολικές μονάδες της Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, σε δομές της Ειδικής Αγωγής, καθώς και στους φορείς Επίβλεψης (Διευθύνσεις και Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης). Το προσωπικό αυτό προβλέπεται να απασχοληθεί για 6, 5 μήνες.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την επιλογή ιδιωτικής εταιρίας που θα αξιολογήσει το πρόγραμμα, έχει κόστος 12.300 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας παρουσιάζει καθυστερήσεις, λόγω εμπλοκής με την χρηματοδότησή τους, μέσω ΕΣΠΑ. Ασφαλείς πηγές από τον ΟΑΕΔ κάνουν λόγο για προσπάθειες που καταβάλλονται έτσι ώστε τα προγράμματα αυτά, να ξεμπλοκάρουν τον Ιούλιο.
news247

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)