Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεκάδες χιλιάδες τα ανασφάλιστα οχήματα


Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Πάνω από 10.000 παραβάσεις της νομοθεσίας περί τεχνικού ελέγχου οχημάτων (ΚΤΕΟ), βεβαιώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές μόνο για το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους.

Ειδικότερα, οι αρμόδιες υπηρεσίες βεβαίωσαν 10.925 τέτοιες παραβάσεις και 18.501 της νομοθεσίας που σχετίζεται με την υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη- Αικατερινάρη για τα ανασφάλιστα οχήματα καθώς και για αυτά που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μείζον ζήτημα ασφάλειας και απώλειας εσόδων για το Δημόσιο.

Στη βουλευτή έχει απαντήσει εγγράφως και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος διαβίβασε στοιχεία για τους αρχικούς και περιοδικούς τεχνικούς ελέγχους, που διενεργήθηκαν τα έτη 2012 και 2013 από δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ και που δείχνουν ότι οι έλεγχοι αυτοί ανήλθαν συνολικά σε 4.030.781.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι η εξάλειψη του φαινομένου της ύπαρξης μεγάλου αριθμού οχημάτων που κυκλοφορούν χωρίς τεχνικό έλεγχο σε βάρος της οδικής ασφάλειας συμπεριλαμβάνεται στους βασικούς στόχους του υπουργείου και ενημερώνει τη βουλευτή για όλες τις ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν για τους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)